Gęsina i jej surowce stanowią bogate źródło żelaza oraz selenu – składników mineralnych odgrywających istotną rolę w utrzymaniu prawidłowych funkcji krwi oraz stymulujących przeciwutleniające właściwości płynów ustrojowych. Tłuszcz z gęsi jako nieliczny w grupie surowców pochodzenia zwierzęcego jest cennym źródłem kwasów tłuszczowych wielonienasyconych z rodziny n-6. Dodatek jabłek poprawia smakowitość, oraz dzięki składnikom takim jak: frakcje włókna pokarmowego – regulują przebieg procesów trawiennych. (tekst www.dolina-noteci.pl)
Skład: gęś 60% (serca, wątroba, mięso z gęsi, korpusy), rosół z gęsi, jabłko 7%, węglan wapnia, trójpolifosforan sodu, chlorek potasu
Składniki analityczne: białko – 9%, oleje i tłuszcze surowe – 8,5%, popiół surowy – 2,5%, włókno surowe – 0,5%, wilgotność – 77%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%
Dodatki: Witamina D3 (cholekalcyferol) – 450 IU, Witamina E (octan dl–alfa–tokoferylu) – 40 mg, E6/Cynk (tlenek cynku) – 30 mg, E4/Miedź (siarczan miedzi pięciowodny) – 3 mg, E5/Mangan (tlenek manganu) – 2 mg, E2/Jod (jodan wapnia) – 0,3 mg
Pojemność: 500 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.